ahlan wasahlan..


Thursday, 24 May 2012

KU TITIP SATU ♥KU YA ALLAH ..


bismillahirrohmanirrohim..

Semoga cinta ini adalah cinta misi bukan cinta nafsu..Sehingga mampu membuatkan diri ini lebih ikhlas dan bersabar dalam setiap proses dan juga setiap penantiannya..

KU TITIP SATU CINTAKU YA ALLAH ...

Ya Allah, Maha Pemilik Cinta..
Aku titipkan satu cinta itu padamu, jangan Kau hadirkan dulu saat ini, jadikanlah cinta itu sangat indah suatu saat nanti.. ketika waktunya telah tiba.. Waktu yang paling tepat dengan seseorang yang tepat, yang telah Kau persiapkan sejak dulu..

 

Titip satu cinta itu Ya Allah ..
Cinta yang akan membuatku semakin dekat dengan-Mu, cinta yang membuat si dia juga semakin dekat dengan-Mu.. Cinta yang membuat kami semakin mensyukuri betapa luas nikmat dan kurnia-Mu, dan membuat kami saling membimbing untuk mencapai keredhaan-Mu..

Titip satu cintaku Ya Mushawwir,,
cinta yang mampu menghasilkan sebuah keluarga yang sakinah, cinta yang mampu menciptakan sebuah rumah yang hangat yang akan menjadi tempat bangkitnya peradaban agama-Mu..

Titip satu cinta itu Ya Malik ..
Cinta yang darinya aku mampu melahirkan para mujahid dan mujahidah yang hebat.. yang senantiasa bersiap siaga membela agama-Mu di mana sahaja.. Ksatria yang tidak pernah takut malawan musuh-musuh-Mu dan musuh-musuh Rasul-Mu..

Titip satu cinta itu Ya Rabb..
Jagalah kami, bimbinglah langkahan kami,,
sehingga kami mampu bersama-sama menempuh dunia yang fana sebagai satu destinasi yang perlu ditempuhi untuk ke negeri akhirat yang kekal abadi..

Titip satu cinta itu Ya Rahman..
cinta yang dengannya aku mampu mempelajari banyak hal, dan si dia pun turut mempelajari banyak hal, sehingga kami mampu saling mengisi dan semakin berkembang ‘adunan’ iman kami kerana cinta itu..

Titip satu cinta itu Ya Waliyy,,
Bimbing langkahannya, mudahkan urusannya, luaskan rezekinya, dan jaga dia untuk tetap berada di jalan-Mu, mudahkanlah jalannya dalam menemukan aku di sini..

Titip cinta itu Ya Karim,,
Jadikan hidupnya senantiasa bermanfaat, dan jangan lengahkan ia dengan fananya kehidupan dunia.. Semoga saat ini pun ia sedang berjuang di sana, senantiasa berjuang untuk menggapai Syurga-Mu.. Jadikan ia orang yang bersungguh-sungguh untuk kehidupan dunia dan lebih bersungguh-sungguh untuk kehidupan akhiratnya..

Titip satu cinta itu Ya Ghaffaar,,
Jadikan ia orang yang selalu mempelajari agama-Mu, orang yang selalu menyeru kepada agama-Mu.. jadikan ia Murobbi yang terbaik untukku dan anak-anakku kelak, jadikan ia murobbi terbaik untuk keluarga dan masyarakat..

Titip cinta itu Ya Hafizh,,
Jaga aku dan jaga si dia sehingga waktu yang Kau tetapkan tiba, dan jadikanlah kami hamba2-Mu yang senantiasa bersabar dan bersyukur..

Titip
itu Ya Rabb..

Insya-ALLAH, aamiin..

(gambar sekadar hiasan)

p/s : awak, hati-hati di sana (SERAMBI MAKKAH) .. moga ALLAH permudahkan segala urusan.. insya-ALLAH, aamiin!

No comments:

Post a Comment

Muslimah Mukminah Mujahidah